Monthly Archives: March 2011

20 Kenangan Kancil Takkan Dilupakan

Entri ini ku tulis khas sebagai penghargaan untuk Kancil ku. Sedikit kenangan dan sumbangan Kancil ku yang telah banyak berjasa sejak tahun 2002 dan tak mungkin ku lupakan. Kancil tanpa rim cover ini telah banyak bantu ku:

1. Pergi ke kelas menuntut ilmu
2. Ulang alik KL – Shah Alam selama lebih kurang setahun
3. Keluar dating dengan awek-awek UiTM
3. Tiba awal ke pejabat
4. Mengatakan kepada penumpang ‘Jangan pandang atas’

5. Mengajar supaya lebih berhati-hati selepas melanggar Proton Savvi kerana gopoh
6. Mudah untuk mencelah dalam trafik sesak
7. Sebagai ‘lori Alam Flora’

8. Keluar dating dengan kekasih yang kini bergelar isteri
9. Membuat keputusan drastik dengan memasang NGV di kala minyak naik RM2.70

10. Guna untuk urusan kerja dalam mode NGV, tapi claim elaun minyak ;p.
11. Buat kerja gila seperti memandu tanpa kunci dan memandu pada suhu mencecah tanda ‘H’!

12. Belajar tukar tayar yang dibocori paku dan pernah meletup tiba-tiba
13. Hampir setiap bulan masuk bengkel

14. Kenal mana satu radiator, drive shaft dan minyak brek
15. Kerap kena high beam kerana perlahan
16. Pandu sehingga jumlah kilometer mencecah 170,000 km

17. Bawak habis laju tapi masih mudah dipotong oleh lori simen
18. Tertinggal masa konvoi dengan kawan-kawan
19. Tak takut nak park di kompleks beli-belah tanpa steering lock
20. Ajar Latipah memandu!

20+1. Dimasuki cicak!!!!

Memang banyak yang ku pelajari dari kereta kecil ini, ada yang pedih, banyak juga yang gembira, tapi yang paling bermakna ialah pengalaman. Kepada Kancil, ku akan terus memandumu kerana kalau nak trade in, kedai amek RM3000 je kau begitu banyak berjasa dan juga penting di saat-saat sukar nanti :)

Maher Zain – For The Rest of My Life

Lagu nih ku dedikasikan kepada Latipah, isteri yang disayangi ;p. (Tunggu 8 saat, ada player akan keluar kat atas, lambat pula player nih ;p.)

Lyrics:
I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

Worse Than Being Blind

Taman Putra Perdana

Hampir 90% daripada kita hari ini akan mengalami Monday Blues, so hari nih ku nak cerita pasal taman, biar korang bertambah bulus wahahaha..Sabtu lepas, kami meluangkan masa berriadhah di Taman Putra Perdana. First time pi sini, besar jugak taman nih! Jogging track menarik tetapi agak hilly, turun naik treknya. Dah berminggu tak jogging, kemudian jogging kat tempat macam bukit nih, habis lenguh tulang belikat ku!


Teropong nih kalau nak autofocus kena masuk coin, kalau dah autofocus bulu ketiak pun boleh nampak!
Lagi imej di Taman Putra Perdana

Dato’ T & Anwar Conspiracy Theory

I found this on Youtube, a creative Hitler version video about recent Malaysia’s hot politic news on media. This video is just for fun though, no hard feelings, no offense :)

i i i i i