About Mr.Muhaim.in

Assalamualaikum WBT,

Memiliki domain mengikut nama sendiri memang sesuatu yang saya idamkan dari dulu lagi.

Namun domain seperti muhaimin.com, muhaimin.net, muhaimin.biz dan muhaimin.info semuanya telah dimiliki.

Beberapa minggu lepas, saya berkongsi laman web http://ma.tt dengan isteri saya (dia pun ada domain dengan nama sendiri – http://latipah.com), kerana domain itu sangat unik. Isteri saya pula dengan nada bergurau mencadangkan untuk daftar muhaim.in. Terlintas di kepala saya untuk mencari, betulkah .in ni wujud?

Cari punya cari, rupa-rupanya domain extension .in ni memang wujud dan merupakan extension untuk negara India. Macam .my lah, untuk Malaysia.

Saya pun apa lagi, semak availability domain muhaim.in tu. Ya Allah, masih available! Melalui godaddy.com, saya kini telah berjaya memiliki domain dengan nama saya sendiri iaitu

http://muhaim.in

InsyaAllah, tak lama lagi saya akan buka blog personal saya di mr.muhaim.in

4 Responses to About Mr.Muhaim.in

  1. citiroz says:

    teringat nama anak kawan saya..namanya Muhaimin juga

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Hisyam says:

    domain .in sempoi juga hee. hosting pula bagaimana?en. gunakan dari godaddy juga ke?sy baru lagi ingin belajar lebih menggenai hosting.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

    • Muhaimin says:

      Domain beli kat godaddy, hosting kat hostgator.com, boleh kalau nak belajar, saya sedia membantu tak jadi masalah :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Warren says:

    Domain nie cool!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply to Hisyam Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

i i i i i