Category Archives: Rileks

Petrol Mana Paling Jimat

Sejak awal tahun 2011, banyak syarikat petrol mula mengumumkan formula baru yang dapat menjimatkan minyak, ada yang syiling-syiling ikut kereta, ada yang jimat sampai 1 liter, ada yang pergi lebih jauh, macam-macam. Masing-masing keluarkan nama baru bagi formula petrol yang baru. Semua tuh marketing, siapa-siapa pun boleh buat. Persoalannya sejimat mana petrol baru nih? Secara peribadi saya takkan percaya iklan-iklan kat TV tuh selagi saya tak alami sendiri. Bukan iklan petrol saja, semua iklan jugak.

Atas niat ingin tahu, sejak bulan Mac 2011, saya mula lakukan kajian bagi mendapatkan jawapan petrol mana paling jimat!

Cara kajian: Isi RM50 dan catatkan meter trip (dalam KM) berapa jauh RM50 boleh pergi
Jumlah kekerapan: 3 kali bacaan untuk setiap jenis petrol (3 x RM50)
Model kereta: Honda City

Di bawah saya senaraikan data-data yang saya ambil untuk 5 syarikat petrol terbesar di Malaysia:

Strong Harimau Muda

Gambar keadaan sebilangan pemain Harimau Muda apabila dikepung peminat-peminat Indonesia sehingga bas tidak boleh bergerak. Tak cukup dengan kepungan, mereka juga dimaki dan dihina (lihat banner “Malaysia Go To Hell” kat luar sana tuh). Bayangkan korang berada di tempat pemain-pemain Harimau Muda, apa yang korang akan rasakan?

Tabik buat Harimau Muda atas ketabahan! dan tahniah atas kejayaan!

Find The Cat 3

More Find The Cat games:
Find The Cat 1
Find The Cat 2

Iklan Forex

Ku tak main forex-forex nih, tapi personally ku rasa lain macam je bila baca iklan nih, macam kelepett je! ;p.

6 Reasons Why I Seem To Have A Lot Of Spare Time

i i i i i