Tag Archives: Laman Sosial

Facebook Status Versi Haiwan

Kalau binatang ada facebook, agak-agak apa status mereka?

NYAMUK Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…

CICAK Isteriku tersepit pintu…

KUCING BETINA Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.

AYAM Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…

NYAMUK Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

KUCING JANTAN Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

BABI Aku bengang btol la…die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye…wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw…tension2.

Lebih 14 Akaun Laman Sosial Milik Pihak KRU Digodam

Hari ini, ianya kelihatan yang mana semua akaun Facebook milik pihak KRU telah pun digodam dan diambil-alih oleh pihak lain. Pada masa yang sama, akaun Twitter juga dilihat telah diambil-alih oleh pihak RileksCrew, dan masih tiada sebarang komen rasmi daripada pihak KRU dikeluarkan berkaitan dengannya.

Antara halaman milik pihak KRU yang dilihat telah diambil-alih adalah termasuk KRUTV, Yusry Abdul Halim, UTD Studios, dan juga KRU Studios. Bagi Twitter pula, ianya kelihatan yang mana akaun milik Norman Abdul Halim telah pun diambil-alih oleh Rileks Crew. Berikut merupakan senarai penuh laman Facebook milik KRU yang digodam:

  1. KRU TV
  2. Yusry Abdul Halim
  3. Norman Abdul Halim
  4. Edry Abdul Halim
  5. Cinta Kura-kura
  6. UTD Studios
  7. KRU Studios
  8. Hikayat Merong Mahawangsa
  9. KRU Page
  10. Vikingdom
  11. Ribbit The Movie
  12. Magika
  13. Karak The Movie

Ianya tidak diketahui bagaimanakah akaun-akaun ini telah digodam, namun kami mensasarkan perkara ini mungkin berlaku disebabkan kesemua ini ditadbir dibawah satu akaun Facebook yang sama.

Penggodam:

Sumber: Amanzmy

Google Plus

Berita angin mengatakan Google Plus akan bersaing dengan Facebook, ada juga yang mengatakan Google Plus AKAN MENGATASI Facebook.

Beberapa feature menarik yang ditawarkan oleh Google Plus ialah

1. Circles
Membolehkan kita berkongsi dengan kawan-kawan/keluarga/kenalan yang berbeza-beza. Sama macam Friends dalam Facebook

2. Hangouts
Konsep chatting, yang lebih menarik dia membolehkan group chatting up to 10 orang, rasanya Facebook takde.

3. Sparks
Membenarkan kita kongsikan apa yang kita minat, lebih kurang macam Facebook page yang kita like.

Ku baru je register tadi, nampak macam menarik tapi friend baru sorang so far! ;p.

Klik plus.google.com

i i i i i