Tag Archives: Pengalaman

Imran 1st time swimming

Tarikh: 3 Jun 2012

Pengalaman pertama Imran mandi di swimming pool, ingatkan nak ajar menyelam cam SMS buat kat anak dia, tapi takut la plak, teknik tak betul kang ;p.

Petrol Mana Paling Jimat

Sejak awal tahun 2011, banyak syarikat petrol mula mengumumkan formula baru yang dapat menjimatkan minyak, ada yang syiling-syiling ikut kereta, ada yang jimat sampai 1 liter, ada yang pergi lebih jauh, macam-macam. Masing-masing keluarkan nama baru bagi formula petrol yang baru. Semua tuh marketing, siapa-siapa pun boleh buat. Persoalannya sejimat mana petrol baru nih? Secara peribadi saya takkan percaya iklan-iklan kat TV tuh selagi saya tak alami sendiri. Bukan iklan petrol saja, semua iklan jugak.

Atas niat ingin tahu, sejak bulan Mac 2011, saya mula lakukan kajian bagi mendapatkan jawapan petrol mana paling jimat!

Cara kajian: Isi RM50 dan catatkan meter trip (dalam KM) berapa jauh RM50 boleh pergi
Jumlah kekerapan: 3 kali bacaan untuk setiap jenis petrol (3 x RM50)
Model kereta: Honda City

Di bawah saya senaraikan data-data yang saya ambil untuk 5 syarikat petrol terbesar di Malaysia:

Hari Keluarga Kejiranan

Lokasi: Kawasan kejiranan
Tarikh: Sabtu, 10 Disember 2011
Acara:
1. Permainan kanak-kanak
2. Kerusi muzik
3. Boling buah kelapa

Pusat Sains Negara Tours

Lokasi: Pusat Sains Negara, Kuala Lumpur
Tarikh: Sabtu, 3 Disember 2011
Acara:
1. Festival Sains
2. Encyclopedia of The Actroid
3. Dinos Alive!


Imran teruja lihat terowong ikan!

Pendek Kata

1. Kancil merengkok dalam bengkel lagi!

2. Imran dah berjaya panjat 2 anak tangga 1 Disember hari tuh…

…solusi sementara seperti di bawah adalah sangat berkesan!

3. Ingatkan kat Kuantan jek kena banjir, kat dalam pejabat ku pun kena!

4. Berpeluang ke i-City Ahad 4 Disember lepas, sedikit gambar kenang-kenangan:


Agak-agak kalau nak naik Ferris Wheel nih sekarang boleh tak?


At Snowalk

i i i i i